Hur fungerar det?

         
 
1
 
2
 
3
 
 
1: Beställ bil

Logga in på webbsidan och ange när och var du vill hämta bilen. Inte medlem ännu? – Du blir enkelt medlem under rubriken "Bli medlem".

 
2: Hämta bilen på närmaste station

Lås upp bilen genom att svara med din personliga PIN-kod på det SMS du får vid bokningens början, alternativt hålla ditt personliga nyckelkort över vindrutan, nederst på vänster sida. Nyckeln sitter i en hållare i handskfacket och bilen är klar att köra.

 
3: Dra ut laddkabeln

Dra ut laddkabeln och ta med den i bilen.

 
             
 
4
 
5
 
6
 
 
4: Kör!

Sätt dig i bilen, ta på dig säkerhetsbälte, starta bilen. Ha en god tur!

 
5: Olycka eller haveri?

Ring Move About på 031-799 28 04. Lokala ärenden kopplas vidare.

 
6: Lämna tillbaka bilen och sätt den på laddning

Ta med dig personliga ägodelar, och lämna bilen i samma skick som när du hämtade den. Kom ihåg att sätta bilen på laddning, så att den har tillräckligt med ström för nästa kund.

 
             
 
Användartips:
Du måste vara godkänd medlem för att få köra

Endast Medlemmar i Move About får köra våra bilar. Kom ihåg att du alltid ska använda ditt personliga nyckelkort för att komma in och för att starta bilarna.

Kontrollera att bilen är i bra skick

Vi ber om att våra medlemmar snabbt tittar över bilen innan de börjar köra. Skador och brister ska rapporteras till Move About. Om man inte rapporterar en skada kan man hållas personligen ansvarig.

Lämna tillbaka bilen i tid (eller tidigare)

För att försäkra att nästa kund får en bil som förväntat så ska bilen lämnas tillbaka före avtalad tid. Försenat återlämnande kan resultera i förseningsavgifter.

Rapportering av problem, olycka eller haveri

Problem, olycka och haveri ska rapporteras till Move About så snart som möjligt. För att få kontakt med en representant från Move About så ringer du 031-799 28 04 (lokala ärenden kopplas vidare). Kom ihåg att skadeanmälan ska fyllas i vid olycka.

Kom ihåg laddkabeln

För att säkra att bilarna alltid har tillräcklig batterikapacitet ska de sättas på laddning mellan varje tur. När du ska köra iväg, kom ihåg att ta ut laddkabeln och lägg den i bagageutrymmet. När du kommer tillbaka och ska avsluta turen är det viktigt att du sätter tillbaka laddkabeln igen.

Parkering

På grund av ändrade regler om parkeringstillstånd för miljöbilar i Helsingborg kommer elbilarna i Öresundskrafts elbilspool inte längre att få parkera gratis. Befintliga parkeringstillstånd upphör i december 2014 och kommer därefter att plockas bort.

Rökning är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att röka i Move About’s bilar.

Djur är inte tillåtna

Av hänsyn till allergiker och för att hålla bilarna rena är det inte tillåtet med djur i Move About’s bilar.

Håll bilarna rena

Move About tvättar och städar regelbundet bilarna invändigt och utvändigt. Vi uppmanar dock våra medlemmar att hålla rent efter sig och t ex slänga skräp efter sig i soptunnan vid laddstationen.

Komplett användaravtal finns här.